Łączna liczba wyświetleń

środa, 22 stycznia 2014

SKOŃCZYŁAM...

tak, skończyłam statek, który zaczęłam haftować jak mnie pamięć nie myli to w 2009 r. Szok!!!!
Gdybym nie skakała z robótki na robótkę to pewnie byłby już dawno skończony, oprawiony i dekorowałby ścianę a tak jeszcze zostały obrysy do wyszycie, mam nadzieję, że do końca miesiąca go upiększę :))
Oto on:

a teraz coś morskiego na obiad. Proponuję
MAKARON PENNE Z ŁOSOSIEM I SOSEM ŚMIETANOWYM

Składniki:
makaron penne (rurki)
łosoś ilość wg uznania ja na dwie osoby miałam 350 g
paczka szpinaku
brokuł
Przygotowanie: 
1) makaron gotujemy,
2) łososia solimy, obtaczamy w mące i smażymy,
3) brokuł gotujemy
4) szpinak rozmrażamy wg opisu na opakowaniu, dodajemy czosnek, gałkę muszkatałową wg własnego smaku można dodać trochę przygotowanego sosu śmietanowego

Przygotowujemy sos śmietanowy: ja zawsze robię ze słodkiej śmietanki Łowicz 18% + dodaję łyżkę zwykłej 12%, sól, przyprawy wg uznania w zależności od potrawy, może to być koperek (bardzo fajnie pasuje do łososia), zioła prowansalskie lub co kto lubi.
Sos śmietanowy można zastąpić beszamelowym.

Gdy mamy wszystkie składniki ugotowane to wykładamy na talerz:
makaron, łosoś, szpinak i brokuł a następnie polewamy sosem. Pycha!!!!!!!!!!

 
Życzę smacznego i pozdrawiam - Małgosia W.



 


1 komentarz: