Aby ją wykonać potrzeba:
1,5 szkl. mąki
5 dużych jaj
0,5 szkl. cukru
1 szkl. wiórków kokosowych
200 ml oleju roślinnego np. rzepakowy
200 ml mleczka kokosowego (gęsta konsystencja)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1) Do naczynia np. miski wsyp wszystkie sypkie składniki a następnie dokładnie wymieszaj.
2) W drugim naczyniu ubijaj jajka z cukrem do rozpuszczenia się cukru, gdy powstanie puszysta masa powolutku wlej do niej olej.
3) Teraz dodaj do ubitych jajek mleczko kokosowe i wymieszane sypie składniki.
4) Delikatnie mieszaj wszystko razem aż zrobi się konsystencja śmietany.
5) Wylewamy ciasto do foremki babkowej z kominem.
6) Ustawiamy piekarnik góra-dół, 170 stopni C pieczemy do 50 minut, sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy, jeśli tak tzn. babka upieczona
Bardzo polecam, jest pyszna :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz